Paksummalla tekstissä kappale, joka oli alkuperäisessä vastineessa, mutta joka ei ole lehdessä

Ukin palkinnoilla kallis hintalappu

TS otsikoi torstaina 18.11 sivulla 11 Uuttakaupunkia koskevan toisen juttunsa: "Yritys erottaa kaupunginjohtaja päättyi palkankorotukseen". Vaikka Uusikaupunki on rankattu erilaisilla mittareilla ykköskastiin elinkeinopolitiikastaan, se ei tarkoita, että kaupungissamme on kaikki hyvin. Jos kaupunkimme taloutta käytetään mittapuuna, tilanne on päinvastoin. Eikö talous ole mittari elinkeinopolitiikkaa tarkastellessa?

Tässä elinkeinokilpailussa reiluista yhteisöveroista sukanvarteen piilotetut useat miljoonien eurojen rahastot ovat kadonneet 20 vuodessa. Samana aikana saatujen palkintojen kiillotusvesien mukana hävisi jonnekin 2 500 asukasta. Velkaannumme nyt Suomen tasolla ennätysvauhtia. Sairaanhoitomenomme ovat verrokkikuntia jo nyt 10% kalliimpaa, vaikka väestömme sairastavuus on verrokkeja matalampi. Verotulokehityksemme kahlaa maan keskiarvon alapuolella. Työttömyysprosenttimme kuuluu Varsinais-Suomen kärkikolmikkoon. Tilinpäätöksissä olemme tappiolla. Eikä tässäkään vielä kaikki: väestömme ikääntyminenkin on suomalaisittain ennätyslaukassa. Varmuudeksi useat eri alojen konsultitkin ovat nämä meille käyneet kertomassa niin kuin emme itse jo uskoisi.

Tämä on se pelikenttä, jonka vuoksi me lähestyimme istuvaa kaupunginhallitusta valtuustoaloitteellamme, jossa pyydettiin tarkistamaan yli 30 vuotta eri kaupungin tehtävissä palvelleen kaupunginjohtajan rakenteellista uudistushenkisyyttä saattaa kaupungin
talous tasapainoon tai että saisimme ainakin taattua lakisääteiset palvelut niille, jotka niitä perustellusti tarvitsevat. Aloitteemme malli tuli oikean elinkeinoelämän kilpailuista: siellä kun palkitaan toimitusjohtajia vaihtamalla heitä yrityksen voitollisuudesta huolimatta.

Nettipöytäkirjoista voi tarkistaa, mitä yksilöity aloitteemme sisälsi, ettei palkankorotusta myönnetty yksimielisesti, toisin kuin toimittaja kirjoitti, ja miten omaperäisellä tavalla hallituksemme käsitteli nämä
kaksi asiaa. Missään kohtaa aloitteessamme ei esimerkiksi yksiselitteisesti vaadittu kaupunginjohtajan eroa. Toimitustyön pitäisi TS:n tasoisessa lehdessä perustua faktoihin. Tämän soisi koskevan myös Uuttakaupunkia. Jos aluetoimittajan aktiviteetti riittäisi aloitteiden lukemiseen, selvittäisiin tältäkin asian vääristelyltä. Nyt toimittaja on onnistunut vetämään totuus pimittäen, villejä ja jopa tarkoitushakuisia tulkintoja!

Näillä me menemme, täällä tien päässä, kohti uusia kaupungin haasteita ja mieliä lämmittäviä palkintoja. Periksi emme täällä aio antaa. Uusikaupunki on kaikesta huolimatta erinomainen paikka asua ja elää!

Perussuomalaisten Uudenkaupungin valtuustoryhmän jäsenet Juha Aaltonen, Rainer Tähtinen ja Seppo Maikola