...vaan ei aurinkoista tietä eteenpäin."

Eilen illalla meikkiksellä oli etoikeus seurata yhden lajin farssia, joka käytiin koulutuslautakunnassa. Farssi jäi vaille loppunäytöstä, kun kuusi näytelmän yhdestätoista pääosanesittäjästä sai tarpeekseen koko näytelmäharjoituksista ja jätti kansallisteatterinsa.

Näytelmäkerhon pääosanesittäjää kohtaan osoitettu mielenilmaus oli voimakas. Virkavastuulla toimiville lautakunnan jäsenille asiasta voisi näytelmän keskeytysoperaatiosta seurata sanktioita.

Mutta viimeisen reilun vuoden aikana olen istunut itsekin koulutuslautakunnan koukouksissa useaan otteeseen, enkä ihmettele kuuden lautakunnan jäsenen ulosmarssia kokouksesta lainkaan.

Kun päätöksenteon kulttuurimuutoksesta puhutaan ja vallitsevaan kulttuuriin puututaan, niin tokihan tavat, tottumukset ja toimintatavat joutuvat koetukselle. Silloin rytisee samalla tavoin kun Ruotsinlaivan runko ahtojäissä.

Koulan kokouksissa istuneena, sormella kuitenkaan ketään osoittamatta, en voi kuin todeta, että sellaista manipulaatiota, maallikkojäsenten aliarvioimista ja tarkoituksellista väärinymmärtämistä en ole muissa lautakunnissa nähnyt. Valitettavasti.