Manipuolointi on noussut viime aikoina valtuustoryhmätoverini osalta, ja kohdalla, päivän panettelutrendiksi. Miten onkaan kauhistuttavaa, että yksi paikallinen "Stalin" johtaa koko koulutuslautakunnan enemmistön toimimaan oman tahtonsa mukaan. Huihai ja se siitä. Uskoo ken tahtoo ja lietsoo kuka mitäkin. Siinähän manipuloi minutkin samaan kastiin :D

Mutta varsinainen kansan manipuoloinnin "korkea veisu" löytyy paikallisaviisista (torstaina 23.3.2010), jota nyt taas leikillisesti kutsun Neues Deutschlandiksi. Tässä kohtaa nimitys osuu mielestäni kuin torpedo fregattiin.

Torstain pääkirjoituksessaan armas ammattikollegani kirjoittaa kansallispuistohankketta kovin sanoin vastustavassa tekstissään seuraavaa:

"Uudessakaupungissa koeäänestys kansallispuistosta päättyi vastustajien voittoon suunnilleen 100-1".

Hmm... teksti pitää paikkansa, mutta missähän tämä koeäänestys järjestettiin? Tilaisuudessa, missä itsekin kaupunginhallituksen jäsenenä olin paikalla noin sadan kansallispuistovastustajan ja parin kannattajan kera. Tilaisuus oli ympäristöministeri Paula Lehtomäen vierailu Novidassa.

Hiukan samanlaiseen äänestystulokseen herra kollega olisi päässyt vaikkapa tekemällä koeäänestyksen jossain lopetettavassa lähikoulussamme viime syksynä kun yleisötilaisuuksia niissä pidettiin. Yhtä kansanvaltaisesti ilmeisesti koulut olisivat kollegan mielestä jääneet kyliin oppilaineen :)

Vaan tuolloin kansanvallan kovin kannattaja kirjoitti yli 2 000:sta kansanäänestysaloitteen -joka koski koulujen säilyttämistä- allekirjoittajasta (nimimäärä kertyi neljässä päivässä), että he edustavat kuitenkin kuntalaisista varsin pientä osaa!

Erikoinen ristiriita luvuissa :)

Kun siihen lisätään armaan kollegan masinoima tuulimyllyvastustuskirjoittelu, joka samaisen kynäilijän toimesta oli painetussa sanassa jo peräti "kansanliike" tuulimyyllyjä vastaan, niin eipä muuta voi kuin hymyillä sanalle "manipulointi". Varsinkin kun kyseessä oli muutama mökkiläinen kynäilijän lisäksi.

Enkä voi olla lainaamatta edelleen samaisesta tekstikokonaisuudesta torstailta:

"(Lehtomäen) Viittaus siihen, että eduskunnan lopullinen päätös kansallispiuistolaista on myös demokratiaa, on kansanvallan syvimmän olemuksen halveksimista"

Olisi mielenkiintoista tietää, mikä tämä "kansanvallan syvin olemus" kirjoittajalleen on, kun ainakaan logiikkaa ei noista viittauksista löydy.

Ehkä enemmän tarkoitushakuista populaation manipulaatiota... tai propagandaako?

 

To my friends Java & some other with LOVE <3