VSP/Sonera -puhelinjupakan päätösesitys perustui lehtitietojenkin mukaan kaupungin "luottojuristin" lausuntoon asiasta. Sen oli ilmeisemmin pyytänyt (kilpailuttamatta :D) Vakka-Suomen Puhelimen hallituksen jäsenen, ei kun siis kaupunginjohtajan, eikun siis kaupunginlakimiehen roolissa nokkamiehemme.

Lausunnon jakelussa hallituksen äänivaltaista jäsentä jäi kummastuttamaan se, että paperi toimitettiin VAIN hallituksen ja VALTUUSTON puheenjohtajistolle sähköpostitse. Eli ei lainkaan äänivaltaisille jäsenille, jotka asiasta päättävät... No, ehkä avoin päätöksentekopolitiikka ei kuulu Uudenkaupungin kaupunginhallituksen toimintaKULTTUURIIN, vaan määrätyissä asioissa on olemassa erikasti :)

Jotenkin ymmärrettävämpää olisi ollut jos valtuuston puheenjohtajisto olisi jäänyt postia vaille, heillä kun ei ole edes äänivaltaa, eli päätöksenteko-oikeutta koko hallituksessa.

Mitä itse Haapavuori/Ruoranen päätösesitykseen tulee, niin sanoudun kaikilta osin  irti siitä, niin kuin hallituksessa tein jättämällä eriävän mielipiteen, ettei juridisia perusteita hankinnan keskeyttämiselle ollut. Niin kuin lehdestäkin (siis siitä hallituksen 12. jäsenen julkaisusta) saimme torstaina lukea, oli sekä VSP ja TeliaSonera hyväksynyt niin käytetyn konsultin kuin tarjouspyynnönkin.

Mikäli, tai pikemminkin kun, TeliaSonera vie asian markkinaoikeuteen ja sitäkautta tullee vielä saamaan mojovat korvaukset (NYT TOIVON OLEVANI VÄÄRÄSSÄ) laittomasta päätöksestä, koko lysti lankeaa uusikaupunkilaisen veronmaksajan kukkarolle. Näin siinä kävi suomennettuna. Ellei sitten todeta, että hallituksen seitsemän henkilöä ovat tehneet tietoisesti laittomasti. Silloin ei taida hyvä heilua näille henkilöille. En ainakaan voi itse sanoa, että tietämättään päätöksiä tekivät, kun minäkin saman TIEDON sain.

Jos kaupunginhallitus olisi tehnyt esittelijän (joka myös jätti päätöksestä eriävän mielipiteen!) päätösehdotuksen mukaisen päätöksen, niin VSP olisi aivan hyvin voinut valittaa asiasta markkinaoikeuteen ja mittauttaa päätöksen lainvoimaisuus.

Tällä hallituksen nykyisellä päätöksellä pestiin yritys pois riskeistä ja siirrettiin veronmaksajat aika kovan riskin kantajaksi...

Näin se meni... Valitettavasti.

PÖYTÄKIRJA LÖYTYY TÄÄLTÄ