...maanantain kaupunginhallituksen esityslistat.

Kova on kiire historiankirjalla. Asia täytyy nuijia päätökseen. Vaikka viimekerralla asia jätettiin pöydälle rahoituksen selvittelyjä varten. Mitä tapahtui kahden viikon aikana rahoituksen osalla?

Ei mitään.

Toimikunnan piti etsiä rahoitusvaihtoehtoja. Eipä niitä toimikunnalta tule. Avuksi tulee kaupunginjohtaja. Nyt kirjanteko nuijitaan. Kaupunginjohtaja hoitaa ulkopuolisen rahoituksen päätöksen jälkeen.

Juuri näin. Kummallinen kiire kirjanteolla on, kun erikseen muistutetaan että vajaan kahdensadantuhannen tarjous on voimassa vain maaliskuun loppuun.

Eipä se nyt niin ainutlaatuinen tarjous ole, etteikö sen antaisi hyvillä mielin vaikka vanheta.

Kenenköhän intressejä taas ajetaan? Kerron kun selviää.

Jos löytyy maanantaina rahaa kirjantekoon, niin samaa ei voi sanoa sitten lapsiperheiden asioista.

Samassa kokouksessa esityksenä on, ettei Uusikaupunki osallistu lainkaan REMONTTI -hankkeseen.

Mikä REMONTTI?

Suora lainaus esityslistasta:

"REMONTTI -hankkeessa tavoitellaan lasten, nuorten ja lapsiperheiden palvelujen ja toimintatapojen uudistamista Varsinais-Suomen ja Satakunnan kaikissa kunnissa siten, että toimintojen painopistettä siirretään korjaavasta työstä ongelmien ennaltaehkäisyyn sekä varhaiseen puuttumiseen ja tukeen."

Hankeessa mukanaolo kaatui viime vuonna sos-terv.lautakunnassa 6-5.

Emme ilmeisestikään ole mukana hankkeessa.

Hinta olisi Uudellekaupungille ollut 7 963 euroa vuodessa. Peräti.

Me satsaamme mieluummim korjaavaan työhön jatkossakin lisää rahaa, kun ennaltaehkäisy ei kiinnosta. Ennaltaehkäisevän työn tulokset näkyisivät vasta 10-15 vuoden kuluttua. Niin kuin olen joskus todennut, se on poliitikolle liian pitkä aika päästä kruunua kiillottamaan. Korjaavan työn tulokset näkyvät heti. Kukkarossa.

Muistan, miten toimittaja-aikoina menin kysymään erään parivuotisen Al-projektin työn tuloksista alkoholistien parissa työskentelevien tiedotustilaisuudessa.

Sain vihat päälleni. Työn tuloksia on vaikea mitata, mutta tuloksia oli kuulemma tullut. Minulle ei selvinnyt mitä tuloksia.

Kai edes työn tekijät saivat tyydytyksen työstään.

Mene ja tiedä.