...joka vanhoja muistelee. Joten koko seiväs vaan sisään nyt.

Ajelin tuossa Uudenkaupungin "Iisakin kirkkoa", eli Pohjoistullikatua pitkin. Pisti silmiin graniittikvet, joita tien reunaan aiotaan asennella ja siinä muistui mieleen lähestulkoon kymmenen vuoden takainen (ettei vähän ylikin) episodi uljaan torimme päällystekivien hankinnasta. Liekö kyseessä samoja kiviä vielä? :)

Istuin aitona keltanokkana kaupunginvaltuustossa ja silloisessa Remonttiryhmässä (muistaakseni) istunut nykyinenkin valtuutettu Aaltonen kyseli yhdessä täysistunnossamme, että pitääkö kaupungilla liikkuvat huhut paikkansa. Huhut kertoivat, että silloinen teknisen palvelukeskuksen johtaja olisi ostanut kahteen kertaan torimme päällysteet. Siinä sitten 48 valtuutetun (lisättynä virkamies- ja lehdistökaartilla, tuolloin meitä tosiaan oli 48) kuullen "Pietari" kielsi asian näin olevan.

Vaan eipä antanut valtuutettu asiasta silloin periksi, vaan edelleen kysyi asiaa myöhemmin julkisesti. Ja taas tuli suora kielto. Huhut olivat vain huhuja ja jutut valtuutetun panetteluosastolta kotoisin.

Meikäläinen kiinnostui aiheesta myös ja sitkeiden kaivelu- ja haastatteluhommien (kiitos Aaltosen avun asiassa) jälkeen julkaisimme silloisessa TV-Lehdessä sivun artikkelin aiheesta ja kaiken kruunasi jutun loppuun skannattu viranhaltijapäätös, jossa tosiaan pyramideina varikolla sijaitsevat kivet olivat alun alkaen "Pietarin" toimesta ostettu uljaan torin pinnoitteeksi. Mustaa valkoisella. Huhut pitivät paikkansa, oli palvelukskuksen johtaja tullutkin vain ostoksensa jälkeen katumapäälle ja hommannut uuden idean pohjalta erilaiset kivet.

Ja mistä sitten se kukonlauluun johtanut kolmas kielto tulee? "Pietari" kielsi asian myös toimittajalle kirkkain silmin.

Kyseessä oli muistaakseni silloisen noin 250 000 markan hankinnasta, mikä sinänsä ei mennyt yli viranhaltijan valtuuksien, mutta se, että julkisesti saimme kuulla valheita valheiden perään olikin jutun clue...

Ja tuolloinkin joku muu tiedotusväline oli se, joka aiheeseen tarttui, kuin suuri ja mahtava riippumattomamme... Silloin pitkätukkien TV-Lehdet ja muut olivat "pelkkää viihdettä ja skandaalinhakuisia paskajuttuja täynnä".

Oi niitä aikoja... :)