Kansanäänestysaloite hallituksen esityksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä kaupunginvaltuustossa viiden koulun sulkemisesta on tähän mennessä kerännyt jo nelinumeroisen luvun allekirjoittaneita. Kiitos omastakin puolestani jokaiselle allekirjoittaneelle. Ja nimä kerätään kuulemma vilä sunnuntai-iltaan asti, joten tavoite 650 nimestä saattaa ylittyä toisella mokomalla...

Koko lauantaipäivä on mennyt muissa rienoissa, enkä päässyt toritapahtumaan, mutta sota ei tunetusti yhtä miestä kaipaa.

Luin äsken mielenkiintoisen Ukin Uutisten Haapalan tekemän kyselyn kansanäänestysaloitteen yli puoluerajojen yltävältä porukalta. Muut olivat antaneet oman vastauksensa, mutta minua ei tavoitettu. Voin vastata seuraavaan vähintäänkin outoon kysymykseen myös blogissani, niin tulee sitten vastaus jokaiselta "kaartilaiselta":

Nimiä kouluadressiin kaupunginhallitukselle löytyi riittävästi kansanäänestyksen mahdollisuudelle. Mitä jos tapahtuisi näin: kansanäänestys järjestetään ja enemmistö äänestäjistä kannattaa viiden kyläkoulun lakkauttamista (kaupunginhallituksen päätöstä). Oletteko valmis eroamaan kaikista poliittisista luottamustehtävistänne?

Kansanäänestysaloite ei ole sama kuin kunnallisvaalit, joten en aio erota. Harkitsisin asiaa vakavasti, mikäli äänisaaliini olisi ollut viime vaaleissa vaikka 80% luokkaa koko kunnan äänistä (kunnallisvaaleissa v.2008 sain 3,5% äänistä). Kysymys sinällään tässä asiayhteydessä on outo, vähän tarkoitushakuinenkin. Sen esittäminen on mielestäni paikallaan, jos olisin luottamustoimessani tehnyt jotain eettisesti kyseenalaista, moraalitonta tai peräti laitonta. Kunnallisvaalit (mikäli yleensäkään olen ehdolla) ovat sitä varten, että kuntalaiset voivat päättää edustanko heitä yhdessäkään luottamustoimessa.