Uudenkaupungin Sanomat (ti 7.4.2008) kirjoittaa teklan rakennusmestarisopasta muun muassa seuraavaa:

"Julkinen kiista on tietenkin menettelytavoista, mutta joidenkin mielestä päätöksenteon takana on myös jotain muuta. Myrskyn silmässä kokee olevansa tointa hakenut rakennusmestari, valtuutettu Juha Aaltonen, sd. joka on myös valinnan tekevän teknisen lautakunnan jäsen."

Omalta osaltani niin kutsuttu kiista koskee menettelytapaa, miten lautakunnan yli on kävelty mennen tullen. Minulle on sama, vaikka lautakunta valitsisi kaupungin rakennusmestariksi Puuha Peten, kunhan valinta tehdään lautakunnan päätösten mukaan.

"Haastateltavien valinnassa on monta tapaa ja nyt tehtiin näin. Kallinen tosin myöntää, että olisi voitu tehdä toisinkin. Kallinen on pitkään istunut satamalautakunnassa eikä siellä vastaavia vaaleja tai käytäntöjä ollut.
Viime viikolla lautakunnassa poikkeava menettelytapa oli esillä. Kallisen mukaan kokouksesta lähti viesti, ettei haastatteluja tehdä vaan lautakunta ottaa asian uudelleen esille. Minkäänlaista pöytäkirjamerkintää ei asiasta kuitenkaan tehty. Kallisen mielestä kyse oli keskustelusta.
– Kun kuitenkin haastattelut oli sovittu, niin niitä ei peruttu. Yksi kolmesta kutsutusta tuli haastatteluun, sanoo Kallinen."

Niinpä niin, "nyt tehtiin näin", mutta kenen päätöksellä? Ei ainakaan lautakunnan, missä istuu luottamustoimihenkilöitä. Mikäli puheenjohtaja toimittajan haastettelussa todellakin sanoi niin, että kyse oli pelkästään keskustelusta, eikä pykälästä joka otettiin yksimielisesti listan ulkopuolelta käsittelyyn, olemme vaarallisilla vesillä. Sekä minä, että puheenjohtaja. 

Minulle päätösesitys ja päätös ovat selkeitä sanoja. Puheenjohtajalle samat sanat ovat tässä tapauksessa viesti. Siitäkin huolimatta, että puheenjohtaja on ollut mukana poliittisessa päätöksenteossa vuosikymmenet.

Tai ehkäpä juuri siitä syystä.

Seuraava kokous sovittiin (tehtiin päätös) mahdollisimman pian pääsiäisen jälkeen pidettäväksi, jossa lautakunta valitsee yhdeksästä hakijasta kolme haastateltavaa ja kolme haastattelijaa.

Toivottavasti lautakunnalla on rohkeutta ottaa edellisen kokouksensa pöytäkirja käsittelyyn seuraavassa kokouksessa... 

Henkilökohtaisesti en kyllä haluaisi olla sellainen poliitikko joka on korkeassakin asemassa "harmaan eminenssin" täydet pisteet tottelevaisuuskokeessa keräävä koira. Sen tämä soppa opetti.

(vanhemmat blogit aiheesta valaissevat lisää asiasta)