Crusellin salissa oli kohtuullisen paljon kuntalaisia kuulemassa kouluverkkoselvitystä. Oli hauska kuulla tilaisuuden jälkeen, että on "poliittisten irtopisteiden kerääjä". Hah... eipä irtopisteet juuri kiinnosta. Merkillistä, että puhuessaan tai ainakin toivoessaan puhuvansa samaa kieltä kuin paikalla ollut yleisö, onkin joku kummajainen "epäpoliitikko". No jokaisella on oikeus mielipiteeseensä.

Ja erikoista on se, että ei voisi osallistua kouluverkkokeskusteluun yhden koululaisen ja kahden tulevan koululaisen isänä, jos on mukana politiikassa.

Pakko antaa keskusteluillan päätteeksi niitä irtopisteitä demarille (ihan sydänveri virtaa itkien), kun Ruorasen Johanna toi esille koko kaupungin talouden ja markkinointirahojen ylitykset jne... Harmi vain, että ilmeisesti yleisellä kuntalaisfoorumilla ei saa keskustella kokonaisuuksista, jotka kuitenkin loppumetreillä vaikuttavat myös kouluverkkoratkaisuihin. Ja ne kokonaisuudet kasaantuvat yhdestä ainoasta asiasta; rahasta.

Illan aikana vahvistui käsitykseni siitä, mikä Uudenkaupungin ongelma on. Se on selkeä arvojohtaminen ja tulevaisuusvisiointi. Tai pikemminkin niiden puute.

Ja nämä tehtävät kuuluvat kaupunginjohtajalle. Yhä voimakkaammin alan olla sitä mieltä, että kaupunginjohtaja voisi vähentää niitä reissujaan pitkin maakuntia, joista ei hänen lausahdustaan lainaten, tosin eri asiayhteydestä, "voi kysyä kuin jumalalta". Ainakaan valtuutetuille luvattu ilouutinen isosta työnantajasta, sataman liikenteen kasvusta kaksinkertaiseksi jne. syyskuun 15. päivänä ei ole realisoitunut. Ihmettelen miksei valtuutetuille ole tiedotettu aiheesta, vaikka tämäkin päivämäärä meille annettiin ja mikä pahinta, ohitettiin. Tosin voihan siinä olla vuosivirhekin, jos kyseessä onkin vasta syyskuu vuonna 2010...

Mielestäni sivuraiteille ei keskustelu mene silloin kun kouluverkkokeskusteluun nostetaan myös kaupungin elinkeinopolitiikka, siihen satsatut varat ja takaukset. Kaikki imee rahaa, paitsi ehkä takaukset, jos kaikki menee hyvin. Toivon niin.

Uusikaupunki on jo vuosia ollut arvojen osalta tuuliajolla. Tästä syystä vieno toiveeni on, että kaupunginjohtaja ottaisi härkää sarvista ja olisi kaupungissamme muutakin kuin VAIN elinkeinoasiamies.