On ollut hauska huomata, miten bittiavaruutemme vassaripoliisi Forss on omalla blogisivullaan huolissaan blogisensuurista, jota bloginpitäjät hänen mukaansa täällä harrastavat.

Otetaanpa nyt se ajatus hetkeksi ihan siihen omaan kätöseen ja mietitään, onkohan keskustelupalstalla ja blogilla jotain eroa? Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että niillä on vissi ero. Kun perustin tämän oman blogini, ajatukseni oli edes jollain tavalla tuoda OMIA näkemyksiäni julkisuuteen ihmisten luettavaksi.

Tämä mahdollisuus on tietysti paikallislehdissäkin, mutta esimerkiksi Uudenkaupungin Sanomien suhteen olen enemmän kuin skeptinen. Sillä on oma "politiikkansa" ja näin ollen riippumaton aviisimme ei julkaise "määrätynlaisia" tekstejä. Sellaisia, jotka eivät ole päätoimittajan mieleen. Tämä tuskin lienee edes mikään salaisuus vähänkään asioita seuraavalle ihmiselle.

Tästä on henkilökohtaisia kokemuksia kuluneelta keväältä. Ja ilmeisesti valtuutettu Aaltonen voi omalta osaltaan vahvistaa tällaisen käytännön olemassaolon. Se siitä riippumattomasta paikallislehdestä taas kerran.

Mutta onneksi aika ajaa näiden "totuudentorveilijoiden" joiksi Jussilan klaanin luen, ohi muutamassa vuodessa ja paikallislehtitasollakin koittanee toisenlaiset ajat. Elleivät kuole kokonaan pois.

Blogini etusivulla lukee, että kyseessä ovat "omat ajatukset". Jos tämä olisi keskustelupalstaksi tarkoitettu, kirjoittaisin "eri henkilöiden ajatuksia".

Kukin lukee tekstin miten tahtoo ja ymmärtää miten tahtoo. Ainakin ne ihmiset, jotka ovat luottamuslauseensa kunnalliseen päätökentekoon bloginpitäjälle antaneet, voivat seurata edesottamuksiani ja lukea ajatuksiani sekä kantojani eri asioihin.

Se on blogini tarkoitus.

Silti julkaisen poikkeuksetta myös kommentit (pari kertaa olen jättänyt räävittömimmät kannanotot vaille julkisuutta), mutta tällä palstalla en aio olla kyyläämässä kellon ympäri, josko joku on kommentoinut tekstiäni.

Sellaista kaipaaville suosittelen ihan selkeän keskustelupalstan perustamista. Netti on pullollaan palvelimia.