...nimittäin valtuustokausi. Paikat jaettiin luottamuselimiin niin kuin oli sovittu. Ennen kokousta kuukausien aikana. Istun hallituksessa. Odotetusti. Olen toiseksi nuorin hallituksen jäsen. Silti kohta jo nelikymppinen. Aikuisessa seurassa siis taaplataan.

Kokouksessa taattiin viiden miljoonan (5 000 000) euron laina kiinteistöyhtiölle. Kaupunki omistaa siitä 60% ja yrittäjä 40%. Kaupunki antoi lainalle 100% omavelkaisen takauksen. Riskit mulle, halli meille. Kysyin, tyhmä kun olen ajoittain, että toimiiko sama teoria myös yritysmaailmassa. A ja B perustavat kiinteistöyhtiön ja päättävät rakentaa viiden miljoonan euron hallin. A laittaa likoon osakepääomana 180 000 euroa ja B 120 000 euroa. Yhtiö on perustettu. Mutta B ei innostukaan takaamaan lainaa. A tarjoutuu takaamaan lainan 100%:sesti omavelkaisena. Lähteekö B mukaan kun A takaa koko potin?

Tätä asiaa kysyin valtuustossa. Johtoporras kieltäytyi vastaamasta. Se on sikäli outoa, että vastaistutetun valtuuston uusi puheenjohtaja peräsi avauspuheessaan valtuutettuja perehtymään päätöksenteon kohteisiin. Yritin perehtyä. Ei onnistunut. Samaa asiaa olin aiemmin kysynyt ennen kokousta puhelimitse niin talousjohtajalta kuin markkinointipäälliköltäkin. Lisäksi keskustelin asiasta kaupunginjohtajan kanssa ennen kokousta. En tullut niissäkään keskusteluissa "hullua hurskaammaksi". Taidan olla se. Hullu.

Esitin asian palautusta hallituksen valmisteltavaksi. Kun oli niin kotoisa olo vuosien jälkeen valtuustossa. Mitä suuremmat summat ovat kyseessä, sitä nopeammin asiat tuodaan päätettäviksi. Maailmassa on siis asioita jotka eivät tosiaan vuosien varrella muutu.

Valkonen kannatti siirtoesitystä. Turpiin tuli 40-3. Ei voi mitään. Ainakin yritettiin. Toivottavasti kaikki muut uudet valtuutetut olivat paremmin tietoisia asiasta. Minulla oli lisälistan liitteenä pelkät lainatarjoukset. Ehkä olin hukannut loput...

En vastusta hanketta. Takaus tehtiin. Toivottavasti kaikki menee hyvin. Oikeasti, sillä maailman aika on mitä on.

Lopuksi on hieman oikaistava paikallista verkkomediaa "virheellisestä" uutisoinnista. Kaupunginjohtaja EI sanonut, että hankkeen myötä tulee 100 UUTTA työpaikkaa, vaan 30-40. Se oli vastaus kysymykseeni. Lisäksi samaisessa uutisessa luki "...perussuomalaisten ryhmäkuri rakoilee..."

Miten sellainen, mitä ei ole, voi rakoilla?

Ja huomenna postilaatikosta kolahtaa paperiaviisi. Saas nähdä mitä siellä seisoo... Tosin en aio kovin paljon jatkossa oikoa näitä medioiden kirjoituksia. Tämähän ei enää olisi blogi, vaan oikolukusivusto. "Etsimme okolukijaa"-vitsi tulee mieleen.

On silti hyvä muistaa aina, minkävärisiä lappusia toimittajilla on taskussaan, kun uutisiaan värkkäävät. Uutiset kun ovat aina toimittajansa mielipide.

Niin kuin tämä blogikin.