Ukin Uutiset uutisoi (tänään 29.10.2009) eilisen koulutuslautakunnassa 6-5 päättyneen kouluverkkolausuntoäänestysuutisen virheellisesti. Esitys on luettavissa kokonaisuudessaan tästä.

Haapala poisti kommentointimahdollisuuden nettiuutisistaan. Nyt se olisi ollut hyvä, että se olisi ollut. Mutta varsin hyvin ymmärrän päätöksen puskasta roiskimisen estämiseksi. Palautetta kun voi lähettää myös sähköpostitse. Yllättävän harva kykenee nimellään täällä netissä seisomaan sanojensa takana.

Kun nyt lukee esityksen ja uutisen, niin huomaa, ettei kyseessä ollut esitys minkään koulun lakkauttamiseksi, saati säilyttämiseksi. Kun Uudessakaupungissa ollaan tekemässä niinkin "lopullista" päätöstä koulujen sulkemiseksi, niin erilaisten vaihtoehtojen laskeminen olisi ollut tervetulluta jo aikoja sitten.

Tosin sivistyspalvelukeskuksen johtaja kertoi kokouksessa, miten myös muita vaihtoehtoja oli tarkasteltu. Missähän nämä muiden vaihtoehtojen laskelmat ovat? Yksiselitteinen kanta oheiseen selvityspyyntöön oli se, että tällaisten tekijät ovat hölmöläisiä. Kiintoisaa suhtautumista sinänsä luottamustoimihenkilöiden tekemiin esityksiin.

Itse istuin yli puoluerajojen menneen ryhmän kanssa pariin otteeseen ja samanlaiseen keskusteluun ja keskinäiseen ymmärtämykseen toivoisin myös virallistenkin kokoustemme yltävän. Jokainen saa puhua puhuttavansa, oli sitten eri mieltä kuin toinen tai ei. Ja silti löydetään yhteisymmärrys.

Mielenkiintoista koulutuslautakunnan kokouksessa oli myös puheenjohtajan kommentointikäyttäytyminen, kun hän luki lautakunnan jäsenille Sanna Lovénin esittämän ja V-M Virtasen kannattaman esityksen paperilta. Ensimmäisen kerran koko valtuusto-, lautakunta- ja kaupunginhallitushistoriani aikana puheenjohtaja kommentoi joka lauseen jälkeen äänestykseen tulevaa esitystä. Ja tietysti oman kannan kautta.

Onko tämäkin nyt sitä paljon puhuttua kulttuurimuutosta?

Puutuin hallituksen edustajana kyseiseen toimintatapaan. Sekään ei kuulu asialliseen kokouskäyttäytymiseen samoin kuin ei luottamustoimihenkilön jatkuva puheenvuorojen kommentointi ilman annettua puheenvuoroa.

Ja lopuksi hieman kevennystä vakavaan keskusteluumme tästä. Eihän tätä muuten viitsi ellei välillä irroittele. :)