Täytyy todeta, että on ylpeää kerrankin olla uusikaupunkilainen. Ainakin mitä tulee armaan kaupunkimme tehokkuusajatteluun. Nyt täytyy jo antaa korkeimmalle virkamiesjohdollemme kaiken noitavainonkin keskellä täysi tunnustus organisaatiouudistusten saralla. Toivottavasti eivät koe tunnustusta ahdistavaksi.

Kun jokin aika sitten koulutuslautakunta meni ja perusti työryhmän valmistelemaan yhtenäiskoulua, niin työryhmän esitys rehtorivalinnasta meni ohi virkamieskorvan ja ainakin väliaikaisesti tätä duunia tehdään virkamiespäätöksellä. Ei työryhmän esityksen perusteella.

Vaan tästäpä oppineena Uudenkaupungin kaupunginhallitus meni marraskuussa perustamaan Kalannin keskusta-alueen kehittämistä varten työryhmän, joka viime maanantain kaupunginhallituksen esityslistan mukaan lausuu seuraavasti:

"Työryhmän jäsenet ovat käyneet läpi kaupunkisuunnittelu- ja maankäyttöosaston kanssa yleissuunnitelmaa. Lisäksi on käyty keskustelu Osuuspankin kanssa, joka omistaa maata Pankkitien varrella. Osuuspankilla ei ole ollut mitään kaavamuutosta vastaan. Työryhmän jäsenet ovat olleet sitä mieltä, että kaavamuutos voidaan käynnistää yleissuunnitelman pohjalta. Lisäksi työryhmän jäsenet ovat esittäneet, että Kalannin keskustan asukkaille järjestetään tiedostus- ja kuulemistilaisuus yleissuunnitelmasta ja sen tavoitteista."

Mitä kummaa tuossa nyt sitten? Saati opiksi otettua?

No yksinkertaisesti se, ettei tämä lausuva työryhmä ole kokoontunut kertaakaan käsittelemään sille kuuluvaa asiaa! Se on pojat tehokasta lausumista se, kun ei edes tarvitse kokoontua aiheen tiimoilta ja silti esitetään asioita.

Alkaa olla kaupunkimme päätöksentekoelimien ja työryhmien toiminta pikkuhiljaa kuosissaan. Ei voi muuta sanoa. Josko pikkuhiljaa alettaisiin vaikka lakkauttamaan saman tien kaiken maailman työryhmät, lauta- ja toimikunnat aina työsuojelutoimikunnasta lähtien.

Meillä kun on ikiomat Mubarakimme. Tai Hosni on vissiin aika huono vertaus tänä päivänä kyseisiin johtajiin.

No, kaupunginhallitus jätti kyseisen asian maanantaina pöydälle juuri siitä syystä, ettei työryhmä Kj. Kari Koski, kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellén sekä luottamustoimihenkilöt Juha Nevavuori (keskusta) ja Mauri Rostén (sdp) ole pitäneet yhtään miittingiä.

Kai edes yksi sellainen kannattaa pitää. Jos ei muuta niin ihan kulissina.

Vai kantsisko sittenkin edes yrittää...