Onpa ollut pari kiireistä päivää duunien suhteen ja kun olen ilokseni huomannut, miten muissa paikallisblogeissa, niiden kommentointipuolella, puhutaan paljon sellaisesta x-files -kansioita kantavasta toimikunnasta kuin sijoitustoimikunta, niin muutama sana maanantailta.

Ensimmäinen puolitoista tuntia meni kokoushuoneen 426:n penkeillä Finnprotein -tehtaan asioita kuunnellen. No, yrityksen edustajat esittivät, että tilaisuus ei ole julkinen, joten kunnioitan heitä ja en sen enempää asiasta soperra, antaa toisten paikallaolleiden kirjoitella blogeissaan. Minä katsoin edustavani meitä kuntalaisia, joten en näe tarvetta yrityksen asioista edes kirjoittaa. Kun eivät olleet ainakaan nyt rahaa peräämässä hankkeisiinsa.

Mutta hallituksen kokous olikin sitten mielenkiintoinen, vaikka toisaalla vasemmistoblogissa saammekin lukea, miten merkityksetön kokous oli. Kokous, jonka pöytäkirjantarkastajiksi valittiin allekirjoittanut ja Harto Forss (vas.).

Onnekseni minut valittiin pöytäkirjantarkastajaksi. Siitä oli hyötyä seuraavassa pykälässä, joka käsitteli lautakuntien ja vastaavien pöytäkirjoja. Se olikin viimeinen tynkäkokouksen pykälä, ellei "muita asioita" oteta huomioon.

Hyväksyttävänä oli myös SIJOITUSTOIMIKUNNAN pöytäkirja ja kyseisestä aiheesta olenkin kirjoittanut jo elokuussa aiemmin, kun edellinen pöytäkirja hyväksyttiin.

Pyysin nähtäväkseni pöytäkirjaa, jotta voisin omalta osaltani todeta, ettei siinä ole "laillisuuden tai tarkoituksenmukaisuuden suhteen huomauttamista".

Vaan kuinkas taas kävikään. Hyvin yksiselitteinen vastaus tuli johtoportaalta, että pöytäkirja ON SALAINEN.

Hmm... ja minunko siis pitäisi vielä allekirjoittaa kaupunginhallituksen pöytäkirjantarkastajana pöytäkirja, missä hyväksyn sellaista, mitä en edes ole nähnyt.

Pientä liennytystä sain osakseni, kun asia minulle suullisesti kerrottiin. Siitä kiitos kuului suustani kaunis talousjohtajallemme, mutta siitä huolimatta pyysin pöytäkirjaa eteeni. No, johan siinä johtoporras murahti, miten kyseessä oli ihan sama, kuulinko sisällön vai luinko sen itse.

En ollut samaa mieltä, joten siirsin pelinappulani kohtuulliseen paikkaan pelipöydällä sanomalla, etten pöytäkirjantarkastajana tule missään oloissa hyväksymään kaupunginhallituksen pöytäkirjaa, mikäli en saa eteeni sijoitustoimikunnan pöytäkirjaa tai sitten lakipykälää, joka mahdollistaa sijoitustoimikunnan pöytäkirjan salaamisen hallituksen jäseneltä.

Sain pöytäkirjan eteeni. Luin sen ja se siitä. Poliittisesti voin olla näistä rahojen jakamisista omaa mieltäni. En käsitä miksi kaupunki on pankkitoimintaa harrastava laitos, kun  pankkien lisäksi on myös yhteiskunnan varoja lainailevia muita instansseja.

Ilmeisesti ja uskoakseni jatkossa tämä pöytäkirja, niin kuin muidenkin toimielinten pöytäkirjat annetaan hallituksen jäsenelle luettavaksi vähintään silloin, kun jäsen NIITÄ PYYTÄÄ.

Jos kymmenen vuotta on toimittu "salaisesti", niin olkoon sen salailuhistorian pituus tasan kymmenen vuotta.

•••••

Maanantaina joukosta oli poissa hallinto- ja kehitysjohtaja Ossi Pelttari. Käytäväkuulon perusteella hän oli perjantaina ilmoittanut aloittavansa loman maanantaina ja jäävänsä sen jälkeen eläkkeelle. No mikäs siinä. Mutta, kun asiaa ajattelee siltä kannalta, että kyseessä on ikioman kuntalaivamme kakkosjohtaja, niin silloin asia saakin jo aivan uuden ulottuvuuden. Suurin kysymys asiassa on mielestäni se, miten noinkin korkeassa asemassa olevan virkamiehen lähtö on noin nopea. Jotain on nyt pielessä kaupunkimme johdossa. Siihen olen viitannut aiemminkin blogissani, kun yritin ymmärtää kultakynä Huittista ja hänen aivoituksiaan. Saapa muuten nähdä, miten asiaa tarkastelee kyseinen kultakynä...