Kaupunginvaltuuston tämäniltaisessa kokouksessa veronkorotus 0,25%:lla kaatui äänin 22-19. Äänestin vastaan. En yhden äänen vallalla halua enää maksattaa kuntalaisilla huonosti johdettua kuntaa. En myöskään kannata henkilöstölomautuksia.

Viime maanantaina kaupunginvaltuutetuille esiteltiin kaupunginjohtajan budjettiesitys ja tänä maanantaina oli vuorossa sitten eri poliittisten ryhmien palaute esityksestä, jotka menevät kirjallisina kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Seminaarin päätteeksi oli merkitty kaupunginhallituksen puheenjohtajan loppupuheenvuoro jota mielenkiinnolla odotettiin.

Ja mitä siltä suunnalta tuli?

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja käytti puheenvuoron ja hänen suurin ja ainoa murheensa oli se, että Perussuomalaisilla on kaksi ryhmää. Ilmeisesti hän olisi halunnut pyyhkiä tämän kolmen (tänään kokouksessa neljän, kun varajäsen korvasi jälleen kerran kokouksesta puuttuvan yhden edustajan) hengen ryhmän kannanotolla lattioita mieluummin kuin viedä hallitukseen. En tiedä.

Suu siinä loksahti monella auki; kaupunginhallituksen puheenjohtajan suurin murhe oli tuo. Ei kurainen taloutemme, ei veroprosenttimme, ei lomautukset, ei ja ei ja ei. Vaan kaupunginhallituksen puheenjohtajan murhe liittyi Perussuomalaiseen ryhmään.

No, sanovat paikallisosastot tai mitkä vaan instanssit mitä tahansa, haluan muistuttaa, että kaupunginvaltuusto on ainoa juridinen toimija tässä kokonaisuudessa. Ja kas, Perussuomalaisten Uudenkaupungin valtuustoryhmän perustamisasiakirja on toimitettu aikanaan kaupunginvaltuuston puheenjohtajalle. Emme tienneet tuolloin, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja sellaista myös kaipaa.

Toki tuon asiakirjan kirjoittamisen jälkeen ryhmässä on tapahtunut muutoksia. Paikallisosaston puheenjohtaja Veijo Nummi on erotettu tammikuussa tänä vuonna ryhmästä ja syyt voi lukea ihan kuka tahansa vaikka tästä blogista. Ryhmästä lähti myös Ari Lehtonen. Mutta... Ryhmään on liittynyt myöhäisemmässä vaiheessa Juha Aaltonen (dokumentit, eli pöytäkirjat toimitettu valtuuston puheenjohtajalle) ja muu ryhmä on edelleen kasassa.

Ja Nummen ryhmästä erottamisen syyt löytyvät TÄSTÄ.

Nummen ongelma oli mitä ilmeisimmin puoluehallituksen päätös, että mikäli on puolueen paikallisosaston jäsen (tässä tapauksessa vielä pj.) niin silloin ei voi kuulua muuhun kuin Perussuomalaiseen valtuustoryhmään. Ja nyt sitten puuhaillaan puolueasioilla. Ja perustetaan varmuuden vuoksi Perussuomalainen valtuustoryhmä. Suoraan sanottuna minulle on sama onko ryhmiä yksi vai kaksi. Asiat ratkaisevat edelleenkin omassa päätöksenteossani. 

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja voi lukea TÄSTÄ valtuustoryhmän perustamisasiakirjan jos hän ei valtuuston puheenjohtajalta sitä saa.

Jos tämän jälkeen kaupunginhallituksen puheenjohtaja vaikkapa paneutuisi siihen miljoonajahtiin tai -pilkkiin täydellä teholla ja jättäisi kuntalaisten kannalta epäolennaiset asiat hiukan vähemmälle. Kiitos :)