Eilen se sitten alkoi. Ensin säästötyöryhmän kokous ja perään kaupunginhallitus. Taloudellista menestysvirttä on turha laulaa. Ne virret on veisattu. Se oli talousjohtajan viesti.

Suurinta keskustelua ja jopa äänestykseen asti mennyt asia hallituksessa oli valtuustoaloite koskien päivähoidon sisällyttämisestä hallinnollisesti opetustoimeen. Kannatin hallinnon siirtämistä ja kannatan edelleen.

Opetus- ja kulttuuritoimenjohtaja esitti varsin seikkaperäisesti mitä seurauksia päivähoidon hallinnon siirtämisestä opetustoimen alaisuuteen olisi. Merkittävimpänä pidän erityistä tukea tarvitsevien lasten tiedon siirtymistä automaattisesti myös koulupuolelle. Taloudellisiin säästöihin ei toimilla suoranaisesti päästä. Ehkä tulevaisuudessa investointien osalta. Mutta mikä tärkeintä, kuntalaisille, lasten vanhemmille, tällä hallinnon siirrolla ei ole mitään vaikutusta. Näin vakuutettiin.

Äänin 6-5 hallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle hallinnon siirtoa saman hallintokunnan alle.

Ilmeisesti jotkut blogien seuraajat ovakin jo tietoisia, että äänet menivät "oikeiston" hyväksi. Ainakin silloin kun käytetään kannanotoissa "forsspulismia". Katsoin virkamiesesittelijällä olleen riittävät tiedot ja perusteet hallinnon yhdistämisestä, enkä vakuuttunut "vasemmiston" kannanotoista, joissa oltiin muun muassa sitä mieltä, että ennen kuin tätä asiaa käsitellään, pitäisi kouluverkkoselvitys tehdä valmiiksi... Kysyinkin tämän perustelun jälkeen, mitkä ovat kouluverkkoselvityksen vaikutukset edellä mainittujen hallintoon. Vastaus oli: "Ei mikään".

No, se siitä..

Muutenkin huvittaa tuo forsspulistinen oikeisto-vasemmistohömpötys. Muistan miten poliittisten paikkajakoneuvottelujen aikaan istuimme neuvottelemassa sekä nk. oikeiston ja vasemmiston kanssa ja ensimmäinen ja tärkein asia meille perussuomalaisten listoilta valituillen neuvottelijoille oli, ettemme tee minkäänlaista kabinettien hämärissä allekirjoitettua hallitussopimusta kenenkään kanssa. Tosin se taitaa olla forspulisteille aika outo päätös. Mutta se piti. Ja pitää edelleen. Asiat ratkaisevat. Ei se, miltä puolelta pöytää esitykset tulevat. Tämä taitaa monelle konkaripoliitikolle olla se punainen (tai sininen) vaate.

Joten... Tästä eteenpäin forsspulistit saavat blogeissaan ja kommenteissaan vouhottaa noita vasenoikea -höpinöitään niin paljon kuin haluavat.