Tässä viimeaikoina on ollut kuhinaa. Monella saralla politiikassa. En silti ole huolissani. Keskittyä pystyy moneen kysymykseen samaan aikaan. Myös kouluverkkoon. Vaikka olenkin putkiaivojen sukupuolta.

Viime viikon kaupunginhallituksen kokouksessa käsiteltiin nk. veneveistämön alueen kaavaa. "Ei julkisuuteen" -listalla. Kaupunginjohtajan yhteistoimintasopimusesitys yrittäjän kera ei mennyt läpi. Niin kuin olemme lukeneet paikallisesta Neues Deutsch... siis kaupunginhallituksen kahdennentoista jäsenen sivuilta viime torstaina 15.10.

Mikä siinä siis ristiriitaista?

Tiistaina pidetyssä kaupunginhallituksen tiedotustilaisuudessa koko asiaa ja päätöstä ei kuitenkaan esitelty julkisuuteen. Kaksi paikallaollutta median edustajaa vahvistaa tämän. Sanaakaan aiheesta ei tilaisuudessa ollut.

Miksi?

Sen vuoksi, että kaupunginhallituksen päätös oli varmistelujen jälkeen (asiaa tentattiin kaupunginjohtajalta) vielä kokonaisuudessaan "Ei julkisuuteen". Kaupunginjojhtajan perustelu asian "hautaamiselle" oli kielteinen päätöksemme.

Se on loogista. (pykälä 393 pöytäkirjassa)

Mutta epälooginen on johtavan virkamiehemme lausuma samaisessa aviisissa, että tämä päätös oli salainen VAIN yhteistoimintasopimuksen osalta.

En ymmärrä miksi luen lehdestä asian olevan toisin kuin hallituksessa on päätetty.