Otsikko pitää paikkansa varmaan monen kohdalla. Nyt on hinku kantaa ottamaan. Se on hyvä. Se hyvä puoli näissä hiukan pidempään toimineissa blogeissa on, ettei kyse ole pelkästä vaalihuumasta, vaan siitä, miten potentiaaliset äänestäjämme tai jo viime vaaleissa äänestäneet ovat saaneet tietää, mitä se Tähtisen rutkukin on puuhaillut mandaatillaan.

Viime aikojen hiljaisuus tässä blogissa selittyy pitkälti sillä, että vuodenvaihteessa 2010-11 vaihdoimme ryhmämme kaupunginhallitusedustajaa, enkä edes ole minkään lautakunnan jäsenenä. Rivivaltuutettu siis viimeiset vajaa pari vuotta. Onpa saanut keskittyä enemmän muihinkin asioihin kuin veronmaksajien rahojen käytön vartiointiin.

Vilkaistuani tuossa naapuriblogien kommentteja, en voi olla kommentoimatta lomautuskeskustelua, joka kohdistui kaupunkiorganisaation työntekijöihin.

Jos yritys lomauttaa, syynä on se, ettei töitä ole kaikille. Jos kaupunki lomauttaa, kyse on rahanpuutteesta, ei työmäärän lisääntymisestä tai vähentymisestä. Sen vuoksi lomauttaminen ei ole mikään ratkaisu kuntaorganisaatiossa. Sillä lykätään edessä olevia kipeämpiä päätöksiä, jopa koko hallinto-organisaation uudelleenjärjestelyä. Nyt lomautusten aikana eniten hallaa tuli sinne, missä työskenneltiin suoraan ihmisten parissa.

Yksityiset palvelut kontra kunnalliset palvelut on toinen keskustelu, mihin ei yksinkertaisesti ole olemassa vastausta "kyllä" tai "ei". Mikäli yritysten pihoilla makaa talvisin kymmeniä traktoreita kauha edessään, en näe mitään ongelmaa siinä, etteikö lumen aurausta voisi ostaa yksityiseltä sektorilta.

Toisaalta lastensuojelussa yksityistäminen on karannut niin pahasti palveluntarvitsijan, tässä tapauksessa kunnanisän käsistä, että yksityiseen perhekotiin tai laitokseen sijoitettu lapsi maksaa veromnmaksajalle yli 4 000 euroa kuukaudessa. Tässä kohtaa olisi syytä vakavasti miettiä tämän toiminnan tuomista takaisin kunnan omaksi.

Ja sitten.

Kun noita blogikommentteja (joihin suhtaudun pääosin ilkikurisesti hymyillen) lueskelee, niin usein siellä anonyymit väittävät "...se meni ja teki tai sanoi niin tai näin". On liikuttavaa, kuinka meidän julkisesti kantaa ottavien suuhun laitetaan vielä sanoja, joita emme ole koskaan sanoneet. Ymmärtäisin nämä kommentoinnit, jos ne koskisivat sellaisia luottamustoimihenkilöitä, joiden suusta en ole neljän vuoden aikana kuullut saati lukenut ensimmäistäkään mielipidettä tai kommenttia. Ainakaan nimellä. Luulisi sellaisten ehdokkaiden "sanomisten" esiintuomisen olevan paljon hedelmällisempää. Tai että niillä olisi sentään jo uutisarvo... No, kukin tyylillään, ja nimettömänä.

Tekemiseni ja tekemättömyyteni paikallispolitiikan saralla löytyvät täältä. Kirjainjonoina, ei kuulopuheina.