Viime viikolla kahtena päivänä yhteensä 13 tuntia perseen istuttamista penkissä politiikan merkeissä. Lauantai menikin ulkoillessa. Kaatopaikan tienoilla näytti siltä, kuin takatalvi tekisi tuloaan suurten lumihiutaleiden siivittämänä. Suuret valkoiset kikkareet läiskähttelivät autojen tuulilaseihin. Onneksi takatalvenpelko oli turha. Valkoiset kappaleet olivatkin kaatopaikan roskia.

Kelitaantuma jäi odotuttamaan itseään.

•••

Teklan kokous oli mitä oli. Erikoista koko rakennusmestarin valintaprosessissa oli se, että puheenjohtaja ei lehtihaastattelussa kertonut kaupunginjohtajan kieltäneen lautakunnan yksimielisesti käsittelyysä ottaman pykälän kirjaamista pöytäkirjaan. Olisi luullut puheenjohtajan sellaisen sanoneen syyksi myös puhelinkeskustelussamme, jonka kävimme hänen kanssaan muutama päivä kokouksen pöytäkirjan nähtävilletulosta.

Syyksi moiseen kieltoon KooKoo kertoi seuraavaa:
- Pykälää ei voitu kirjata, koska asia ei ollut virkamiehen valmistelema.
- Paikalla oli henkilö, joka oli hakenut ko. tointa.

Siinä se, niin oli kuin olisi viisaudenhammasta repinyt "yksiristikaksi" -suusta. Hieman "parempia" selityksiä kuin aiemmat "nyt vain tehtiin näin, toisinkin olisi voinut tietysti tehdä". Olisiko muka voinut tehdä? Oikeasti?

•••

Teklan kokouksen jälkeen istuskelu jatkui "keltaisssa talossa" kerrosta alempana koulutuslautakunnan kokouksessa. Kolme tuntia iltakoulua. Mielenkiintoista sellaista. Koulukuraattoria ja -psykologia sekä psykiatrian alan ammattilaista kertomassa näkemyksiä ja tutkimustuloksia koululaitoksemme sielusta. Kiinnostava aihe. Totta tosiaan. Harmi, että kokouksen johdon mielestä kiinnostavampi keskustelunaihe oli kaupungissa työskentelevien siistijöiden keski-ikä.

Sivistyspalvelukeskuksen johtaja oli nähnyt vaivaa valmistellessaan esitystä kaupunginhallituksen velvoittaman 2% säästöjen kasaan raapimiseksi. Reilun 204 000 euron säästöpaketti hylättiin lautakunnan luottamustoimihenkilöiden toimesta yksimielisesti.

Hallituksen jäsenenä tulen seisomaan päätöksen takana. Jo ihan sen vuoksi, että kyseessä olivat esityksen mukaisesti "tilapäiset säästöt". Jos lähdemme "tilapäisiin säästöihin" voinemme "tilapäisesti" käyttää inevestointivarauksiammekin käyttötalouteen.

Silmilleni tulevat talousjohtaja ja KooKoo tuollaisesta kommentista. No, eipä liene ensimmäinen, eikä viimeinen kerta.

•••

Hallitus istui koko torstaipäivän omassa strategiaseminaarissaan. Maallikkoa jäi vaivaamaan, missä olivat kaupungin eri liikelaitosten johtajat. He loistivat poissaolollaan. Kaikki muut paitsi yksi. Novidan rehtori oli mukana niin Naantalin valtuustoseminaarissa kuin tässä hallituksen ja johtoryhmän seminaarissakin. Itseasiassa toivoisin myös muiden liikelaitosten johtajien osallistuvan seminaareihimme, mikäli ovat vähänkään niin osallistuvia ja kantaaottavia kuin liikelaitos Novidan rehtorikin. Välillä oikein tuntui, että kaupunkiamme johtaakin reksi.

Strategiaseminaari pisti ajattelemaan syvemmin kauniin kuntamme tilaa. Sana "ennaltaehkäisy" palveluissamme on virkamiesjohdollemme kirosana. Se tuli selväksi. Viimeistään torstaina. Kuntalaisten hyvinvointi ei liene kovin tärkeää. Tärkeämpää ovat elinkeinopolitiikka ja johtaminen sekä asuntotuotanto.