...olin päässyt sanomasta blogissani 14.9. seuraavasti:

"Minä katsoin edustavani meitä kuntalaisia (Finnprotein Oy:n tiedotustilaisuudessa), joten en näe tarvetta yrityksen asioista edes kirjoittaa. Kun eivät olleet ainakaan nyt rahaa peräämässä hankkeisiinsa..."

Nyt sitten sain lukea heti lauantaina 18.9. paikallisesta aviisista (US) kuinka kaupunki rakentaa ko. yritykselle 2 miljoonan euron öljysäiliön Hepokarin satamaan. Veronmaksajien rahoilla. Ja kunpa edes myisi sen saman tien, mutta kaavailuissa on vuokraus ko. yritykselle.

No yksi on ainakin totta tiedotustilaisuudessa kerrottuna, ettei yhtiön edustajat ole rahaa penäämässä. Eihän tämä kyseinen säiliö ole rahaa, vaan aivan muuta materiaa. Kunpa olisimme taas hoksanneet kysyä tilaisuudessa, mitä kaikkea kaupungin edustajat ovat yritykselle luvanneet kustantaa... Yritykselle, jolla noita miljoonia riittää itselläänkin.

Erikoista on muuten kaiken lisäksi se, että samainen aviisi haastatteli aikoinaan yhtiön toimitusjohtajaa ja tuolloin mainittiin, ettei esimerkiksi Aluesanomien uutinen soijakummista pidä alkuunkaan paikkansa. Sinällään kumma väite.

No tällaista tämä on, kun politiikassa on päästy liian pitkälle salailun ja kabinettipolitiikan parissa. On surullista lukea "salaisia" listoja, joita maanantaina hallituksessa käsitellään. Niin kauan kuin nämä virkamiesten kanssa peuhivat poliitikot ovat vallassa ilman vastuuntuntoa, niin kauan tämä meno jatkuu. Avoimuuden kannattajia ja sen puolestapuhujia on vielä oppositio...

Raha on päättäjille hupaa, silloin kun se on veronmaksajien työstään maksamaa...