"...esitykset kaupunginjohtajan, valtuuston puheenjohtajan ja koko kaupunginhallituksen erottamisesta harkitsemattomia ja populistisia.", laukoo ikiomalla hernepyssyllään tänään lauantaina (16.10.-10) Neues Deutschlandin päätoimittaja Semminki Herodes alias Matti Jussila.

Harkitsemattomalla lausahduksellaan armoitettu totuuden torvemme osoittaa paneutumattomuutensa koko aloitteisiin. Tosin päätoimittajan ainoa, perin kristillinen tavoite, lienee niiden mustamaalaaminen, jotka uskaltautuvat kyseenalaistamaan asioita. Jatkossa toivoisin häneltäkin myös samankaltaisia perusteluita harkitsemattomuusväitteisiin, joita esimerkiksi me kaupunginjohtajan aseman tarkastelua esittäneet aloitteessamme perusteluina esitimme. Taitaa olla liikaa toivottu.

Ohessa otteita suoraan aloitteista.

Ensimmäinen lainaus, koskien aloitetta joka käsitteli kaupunginjohtajan asemaa:

"Näillä perusteilla esitämme, että kaupunginhallitus ryhtyy välittömiin toimiin tarkistaakseen, että voiko yli 30 vuotta kaupungin organisaation eri tehtävissä palvellut, nykyinen kaupunginjohtajamme tuottaa enää sellaisia rakenteellisia uudistusesityksiä, jolla saisimme kaupungin talouden tasapainoon tai ainakin saisimme taattua lakisääteiset palvelut niille, jotka niitä perustellusti tarvitsevat."

Toinen lainaus koskien kaupunginhallitusta (jota muuten en allekirjoittanut, nämä kaksi muuta kyllä. Olen niin naiivi uskossani, että hallituksen jäsenet kykenevät itse harkitsemaan kykyjen riittävyyden ilman aloitettakin):

"Näistä syistä johtuen ehdotamme kaupunginhallituksen jäseniä tutkiskelemaan kykyjensä riittävyyttä vaativaan tehtävään ja harkitsemaan eroa!"

Ja kolmannen johtavan virkamiehen/poliitikon asemaa koskevan aloitteen osa, josta käys ilmi, että VAIN YHTÄ johtavaa virkamiestä/poliitikkoa, tässä tapauksessa johtavaa virkamiespoliitikkoa vaaditaan vaihtoon muiden osalta esitettiin siis tarkistamista/harkintaa, ei vaadittu eroamaan:

"Siksi vaadimme, että valtuustoa ryhtyy johtamaan valtuuston puheenjohtajan tehtävään sellainen kyvykäs henkilö, jolla ei ole työsuhdekytkentää kaupunkiin."

Ei kai totuudessa pysymyminen tämän vaikeampaa ole...