Postitin äsken sähköisesti FCG Efekon pimennossa olleen vertailututkimuksen PowerPointtina JOKAISELLE Uudenkaupungin kaupunginvaltuuston jäsenelle tutustumista varten.

Nyt jokainen valtuutettu voi tykönään miettiä, miksi näitä PowerPointteja ei esitetty meille esimerkiksi huhtikuun Strategiaseminaarissamme Naantalissa. Seminaariinkin olisi ehkä saatu sisältöä aivan eri tavalla.

Kysyn silti edelleen, miksi talousjohtaja on tämän selvitystyön pitänyt omana tietonaan???

Kyläkoulujen ystäville sen verran, että mainitsemaani selvitystä on kyllä "lainattu" kouluverkkoselvityksessä (sivulla 11) sanoin:

"Nettokustannusten ja odotekustannusten ero on noin 0,61 milj. euroa. Tästä voidaan vetää johtopäätös, jonka mukaan Uudenkaupungin oppilaskohtaisia nettokustannuksia voidaan odotekustannustarkastelun perusteella kiristää."

Voidaanko myös vetää johtopäätös samalla tavalla yleishallinnosta, missä luvut ovat huomattavasti suuremmat (nettokustannukset vuonna 2007 2,69 milj.€ ja odotekustannukset 1,26 milj.€)? 

Kuinkahan paljon palstatilaa yleishallinnon kustannukset tulevat lehdissä saamaan, kun kouluverkon säästöt ovat olleet sen arvoisia, että niistä on revitelty jo sivutolkulla?