Ohhoh... Puheet sieluni paholaiselle myymisestä ovat valitettavasti ennenaikaiset. Vielä ei riittävän hyvää tarjousta ole eteen sattunut, että olisin harkinnut poliittista sydänkohtausta. Tarjouksia odotellen siis.

Viime raapustelusta onkin jo näemmä toista kuukautta aikaa, mutta joululoma oli enemmän kuin tervetullut. Ehti enemmän ja vähemmän rauhoittua sekä katsella pohdiskellen niin mennyttä kuin tulevaa.

Valtuuston budjettikokous meni niin kuin meni. Puheenvuoromme tässä.Suurten ryhmien puhemiesten puheet aiemmin budjettiseminaarissa valuivat siivilästä läpi kuin kuravesi sillä hetkellä, kun oltiin puheiden mittauttamisessa. Eli investointeihin uhotut miljoonasäästöt kuivuivat pariinkymmeneentuhanteen euroon. Valtuustoryhmämme teki esityksen kaikkiaan miljoonan euron säästöistä investoinneissa, mutta turpiin tuli.

Käytäväkeskusteluissa meiltä jopa kummasteltiin, miksi äänestytämme sellaisia asioita joiden tiedämme pysyvän budjettiesityksen kaltaisena. On hyvä miettiä, kannattaako tuolla asenteella edes kokouksiin vaivautua, jos esityksiä ei voisi siitä syystä tehdä "etteivät ne kuitenkaan mene läpi". Kukin tyylillään. Ja tyylit muuttuvat. Seisoimme sanojemme takana. Ehkä se ärsytti joitakin. Suunnattomasti. Eihän politikointi kuitenkaan ole sanojen takana seisomista. Se lienee uutta.

••••

Maanantaina oli sekä hallitus, että sitä ennen taloustyöryhmän kokous. Taloustyöryhmän kokouksessa kävi selväksi se, ettei ensi maanantain valtuustoon tule yhtään säästöesitystä sosiaali- ja terveystoimen sektorilta, vaikka valtuusto näin budjettikokouksessaan päätti.

Hallituksen kokouksessa ei uutta itärintamalta. Nyt valtuustokumppanini kuulemma joutuvat blogikirjoittelujensa osalta johonkin työsuojelutoimikuntaan, kun poliisitutkinta Valkosen kirjoittelusta blogissaan ei edennyt edes esitutkintaan. Näin oli kuulemma kaupunginhallituksen tiedotustilaisuudessa kerrottu kaupunginhallituksessa keskustellun. Muistuu vain mieleen minuunkin kohdistunut ojentelu puheenjohtajien taholta, kun kirjoitin muutaman rivin joskus kaupunginhallituksen keskusteluista, enkä päätöksistä. Ilmeisesti tämä sääntö ei päde aina. Riippuu varmaan jostain. Tiedä mistä.

Mitenkään vähättelemättä yhtään asianosaista tai puolustamatta ketään, totean omalta osaltani, että jokainen ihminen vastaa omista kirjoituksistaan. Tosin minä vastaan myös kolmen muun. He ovat alaikäiset lapseni. Se siitä.

Maanantaina valitaan valtuustossa puheenjohtajisto sekä kaupunginhallituksen jäsenet. Mielenkiintoista puuhaa siis edessä. Ellei se sydänkohtaus tule ennen sitä. Peli kun on kovaa. Kuulemma.