Nettiä selaillessa on viimeisen vuorokauden aikana nousuut arvoon arvaamattomaan käytös ja sen kukkaset. Olen huojentunut. Pelkästään persut eivät kirjoitusten mukaan ole käytöskukkia. Mutta onko tämä Neues Deutsch... kaupunginhallituksen kahdennentoista jäsenen toimesta harrastettu ylevä käytöskeskustelu asian ydin, on jokaisen arvioitava itse.

Naantalin seminaari on nyt framilla. Kuka teki mitä ja kuka ei tehnyt mitään, on keskustelua, joka on pelkästään tarkoitushakuista mustamaalaamista puoleen ja toiseen. Jos luottamusmies teki lumienkeleitä pihalla samaan aikaan johtavan virkamiehen taittaessa peistä yökerhon seinälampun kanssa, kertovat nämä tarinat ainakin yhden totuuden. Viina on viisasten juoma. Ja minä en ole viisas. Joten se siitä.

•••••

Kaupunginhallituksessa on kahtena viime maanantaina ollut esillä elinkeinotoimen budjetin ylitykset, jotka eivät ole ihan pieniä. Kahden johtavan virkamiehen käyttämiin rahoihin on koitettu saada selvyys. Viime maanantaina asiaan kulutettiin lähes kaksi tuntia. Tuloksettako?

Paikalla olleena olen sitä mieltä, ettei kahden tunnin maratontivailu ollut tulokseton, kuin 50%:sesti. Yhteysjohtaja Kristiina Salo esitteli seikkaperäisesti, mihin oli elinkeinotoimen rahoja kuluneena vuonna käyttänyt. Hyvä niin. Ainakin yhdeltä hallituksen jäseneltä hän saa puhtaat paperit toimistaan. Alun perin olin täynnä "pyhää vihaa" yhteysjohtajaa kohtaan, sillä ainakin minä olin siinä luulossa/uskossa, että budjettiylitykset ovat YKSINOMAAN hänen syytään.

Tällainen mielikuva jäi edellismaanantain kaupunginhallituksen kokouksessa, missä asia oli ensimmäistä kertaa esillä.

Erikoista asiassa on se, että tätä budjettia käyttää KAKSI johtavaa virkamiestä, joista toinen on paikalla aina kaupunginhallituksen kokouksessa ja tätä kautta hänen olisi pitänyt olla tietoinen, että niin Ruoranen (sdp) kuin bloginpitäjä halusivat selvityksen ELINKEINOTOIMEN ylityksistä, ei yhteysjohtajan käyttämistä rahoista, jotka kaiken kukkuraksi jäivät alle puoleen tälle vuodelle budjetoidusta!!!

Eli piukassa ovat selvitykset elinkeino-osastolla. Mielenkiinnolla odotan listausta ylityksistä. Jotka kuitenkaan eivät kerro koko totuutta niistäkään...