Juhannus on sovinnolla takana ja edessä yksi koulutuslautakunnan kokous tiistaina ennen kuin luottamustoimista kirmaistaan kesälaitumille.

Kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsen Forss on blogissaan kauhuissaan, miten persut ovat yhdessä linjassa olleet valtuustossa Keskustan Nevavuoren päätösehdotuksen takana. Se kuuluu seuraavasti:

"Valtuusto velvoittaa hallitusta ryhtymään toimiin henkilöstömenojen alentamiseksi niin, että vaikutukset näkyvät jo loppusyksystä".

Omassa blogissaan hän "kauhistelee" linjattomuuttaamme, miten lasten, sairaiden ja vanhusten puolestapuhujista on tullut lähestulkoon takinkääntäjiä. Voi, voi... Ja niin kuin itse äsken mainitsin samainen bloginpitäjä istuu itse hallituksessa, missä näistä lomautuksista on keskusteltu epävirallisesti. Liekö mies nukkunut silmät auki.

Toisaalta demari, ei kun siis, vassari Forss on ollut niin kauan mukana politiikassa, että osaa käyttää jonkinlaista populismia hyväkseen. Tosin puhtaasta populismista ei hänen kohdallaan ole kyse, vaan kutsuisin tätä "forsspulismiksi". Forsspulismi on selektiivistä lähimuistia, eli se ei ole sukua dementialle, joka pätkii muistia miten tahtoo. Forsspulismissa muisti pätki "sopivissa" kohdin :D

Kaupunginhallituksessa keskusteltiin kaupungin henkilöstöä valitettavasti uhkaavista lomautuksista ja todettiin, että mikäli lomautuksia voitaisiin aloittaa JO tänä vuonna, niin silloin joulun ja uudenvuoden välissä esimerkiksi kouluissa ON oppilailla lomaa... Ja silloin oppilaat kärsivät opettajiensa lomautuksista kaikkein vähiten. Tämän pitäisi demar... ei vaan vassarivaltuutetunkin ymmärtää. Tai no... olkoon.

No, kun ei ole omaa linjaa, pelkkää puhetta ilman mitään esityksiä, niin antaa koiran silloin räksyttää...

(Hallituksen epävirallisista keskusteluista, kuten keskusteluista yleensäkään siellä EI SAISI puhua julkisuuteen. Toisaalta tämä tuo juuri mahdollisuuden hallituksen jäsenen heittää legendaa forsspulismin muodossa. Siksi kannatan täysin avointa politiikkaa. Aina hallitustasoa myöden.)

•••••

Valtuustossa luovutettiin yhteistyösopimuksen nimissä Tontonmäki Pyhämaasta perustettavalle kiinteistöyhtiölle. Kokoomuksen Junkola-Lehtonen esitti että asia palautettaisiin hallitukselle lisäselvityksiä varten. Kannatin esitystä. Turpiin tuli. Äänestyksessä äänestimme palauttamisen tai asian käsittelyn jatkamisen puolesta. Harmi ettei kukaan älynnyt meistä palauttajista (minä mukaan lukien) esittää hävityn äänestyksen jälkeen Tontonmäen luovuttamisen hylkäämistä. Olisi saattanut jokunen olla asian takana. No... nyt kävi näin. Ei voi kun ottaa opiksi.

•••••

Pidin puheenvuoron liittyen demareiden aloitteeseen Uudenkaupungin hakeutumisesta "Reilun Kaupan" kaupungiksi. Hyvä, että pidin. Kun aloitteen käsittelyn kielteinen päätös hallituksessa tuli tiedoksi valtuustolle, piti demarivaltuutettu puheenvuoron, missä hän surkutteli sitä, miten hallituksessa tehtiin päätös vastoin parempaa tietoa(?). Ehkä näin toimitaan demareissa. Perustin oman kantani Adam Smith –instituutin Marc Sidewellin tuoreeseen selvitykseen ”Unfair trade” vuodelta 2008 (30 A4-sivua pdf-muodossa engelskaa).

Okei okei... selvityksiä löytää vaikka hurumykke. Ja aina saa haluamansa tekstin netistä. Mutta pitänee muistaa, että nämä reiluuden kannattajat perustavat kantansa hyvin pitkälle heille markkinoituun mielikuvaan.

Toisaalta oli hyvä että näin mitättömässä asiassa tuli puheenvuoro pidettyä. Välillä kun saa kuulla ihmisten suusta, että vastustan asioita vain vastustamisen ilosta. Kyllä mielestäni eriävälle mielipiteelle pitää löytyä AINA perusteet. Hyvät tai huonot. Kuulija päättäköön.