Tänään kaupunginhallitus käsittelee Uudenkaupungin tuloveroprosentin ja kiinteistöveroprosentin määräämistä vuodella 2011 ja päätösesityksen mukaan "näillä mennään" eli luvut ovat samat kuin kuluvana vuonna.

Tällä hetkellä veroprosentit ovat kaupungissamme seuraavat (suluissa maan painotettu keskiarvo): tuloveroprosentti 20,25 (18,98), yleinen kiinteistöveroprosentti 0,95 (0,87), vakituisen asuinrakennuksen 0,42 (0,38) ja muun kuin vakituisen asuinrakennuksen 1,02 (0,98). Yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistöjä ei veroteta lainkaan.

Kuten tuosta nyt näkee, niin verotuksemme on keskimääräistä kovempi, joten eiköhän tuo veronkorotustie ole hetkeksi kuljettu.

Aion olla päätösesityksen kannalla, vaikka harkinnanvaraisen valtionavun hakemuksen yhtenä osana olikin prosentin korotus tuloveroprosenttiin. Erikoista lienee se, että sama virkamiehistö on laatinut molemmat paperit. Siunauksellamme tosin. Tai veroprosentti siunataan siis tänäiltana kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi.

Toinen mielenkiintoinen asia listalla lienee veneveistämön kaava ja nin kuin aiemmin siitä totein, liityn vähintään yhden miehen vasemmistorintamaan ja asetun teknisen lautakunnan päätöksen taakse.