Maanantain kaupunginhallituksen kokous tulee olemaan kokoustelujen rimanalitus. Sen voi todeta jo nyt. Vaikka Uusikaupunki on matkalla mustaan aukkoon tulevan tilinpäätöksensä kanssa, niin syyskuun ensimmäisessä kokouksessa on ainoastaan lautakuntien pöytäkirjojen läpinuijimista.

Alun alkaen kaupungin terveyspalvelujen konsulttiselvitys piti pöytäkirjamerkintöjen mukaan tulla taloustoimikunnalle jo toukokuussa, mutta sitten lomien ja muun mukavan vuoksi ajankohtaa tämän konsulttiselvitystyön valmistumiselle lykättiin menneen elokuun loppuun. Vaan ei ole tullut selvitystä. Nyt sen pitäisi tulla syyskuussa.

No, jos ei tule, niin onhan noita kuukausia edessäpäinkin.

Viimeisimmästä parin viikon takaisesta taloustoimikunnan kokouksesta poistuin jo puolentunnin kahvikeskustelun jälkeen, kun totesin, että parempaakin päiväkahviseuraa on saatavilla. Onneksi. Ja valitettavasti. Riippuu mistä suunnasta asiaa katsoo.

Ilmoitin lähtiessäni, että minut merkittäisiin kokonaan poissaolleeksi koko herätyskokouksesta, mutta ainakin vielä pöytäkirjassa seisoo osallistumiseni kyseiseen kahvi- ja kuulumisten vaihtotilaisuuteen. Täytynee hoitaa asia pois alta. Tuonkaltaisista kokouksista en kehtaa edes kokouspalkkiota ottaa.

Taloustyöryhmän kokoukseen osallistui myös sosiaalijohtaja, jolla ei ollut riviäkään ajatuksia luovutettavaksi käyttöömme. Mukavaa seurustelua silläkin saralla. Onneksi meillä on siis nämä konsultit.

Sen verran tuosta Eero -konsulttien (Vaissi & Laesterä) työskentelystä tiedän, että virkamiehistö tai pikemminkin tässä tapauksessa -naisisto ei luvannut tehdä omaa vaihtoehtoista esitystä/selvitystä terveyspalveluidemme osalta siitä, miten karsittaisiin se kovanonnen kolme miljoonaa (3 000 000) euroa terveydenhoidon kustannuksista.

Siitä erikoinen tämä kieltäymys työstä mielestäni oli, että kaupunginhallituksen kokouksessa kerroin, miten yksityisellä sektorilla tuosta olisi voinut napata kolmelle virkanaiselle verokirjan kouraan ja toivottaa loistavaa tulevaisuutta jossain muualla. Mutta kunnallisella puolella, kun kyseessä ovat verorahat, näin ei tietystikään toimita vaan ollaan aitoja ymmärtäjiä ja nyökyttelijöitä moiselle.

Käsittämättömän naurettavaa, että vielä tässäkin taloudellisessa tilanteessa tuollaiset kieltäymykset menevät läpi.

Mielestäni suojatyöpaikat ovat tarkoitettu ihan toisenkaltaisille ihmisille, eikä palkkauskaan ole ihan samaa luokkaa kuin johtavilla virkahenkilöillä. Tosin alkaa tuntua, että saattaisi osalle näistä se pesusienen pakkaaminen muovipussiin olla liikaa pyydetty.

Joten jatkakoot johtavissa viroissaan Uudessakaupungissa.

"I'm waiting for darkness
You gotta believe, you gotta believe its true
I'm waiting for darkness
I just can't conceive why darkness is overdue."