Ammattitoimittaja, erikoistoimittajanakin kannuksiaan paikallistasolla kerännyt Leena Huittinen purkaa ilmeisen henkilökohtaisia angstejaan persoonaani kohtaan (tai sitten jälleen kerran pomonsa talutusnuorassa) tämän päivän Neues… siis US:ssa (17.6.2010) otsikolla ”Kyllä kansa tietää”.

Kun teksti oli pelkästään, vain ja ainoastaan henkilöihin henkilöinä kohdistunutta ammuskelua hernepyssyyn puhallellen, pitänee muutama rivi kommentoida vuodatusta. Pitkästä aikaa.

Miksi pelkästään henkilöihin kohdistunutta hyökkäystä? Huittinen vastaa itse tekstissään ”…hyvin usein kolmikon (johon minut siis sisällytettiin) verbaalinen logiikka menee yli hilseeni enkä pysy perässä.” Paha silloin on toimittajan ammattitaidollaan kritisoida näkemyksiä tai puhuttua asiaa, jos ei siitä mitään käsitä.
Tai sitten se on vain oiva keino olla kirjoittamatta asioita, joita ei halua julkaista. Varsinkin kun valtuuston kokouksen televisioinnitkin on lopetettu. On kenttä vapaa kirjoittaa mitä hyvänsä.

Miten hyvänsä.

Tekstissään Uudenkaupungin kultakynä väittää (muun muassa) minun käyttävän kepitys- ja kivitysmahdollisuuksia heti kun mahdollista kaupunginjohtajaa ja Novidan rehtoria kohtaan.

Outo väite ilman perusteita.

Mutta. Puheenvuorossani puutuin valtuutettu Aaltosen esittämän yksinkertaisen kysymyksen vastaamattomuuksiin virkamiehistön taholta, koskien Novidan tilavuokria.
Kaupunginjohtaja kertoi 43:lle valtuutetulle, miten Uudenkaupungin muutkin liikelaitokset maksavat samalla tavalla vuokraa kaupungille kuin liikelaitos Novida.

Täydellistä hölmöyttä osoittaen menin ihmettelemään jo kaupunginhallituksessa esille tullutta ristiriitaista väittämää, jonka mukaan Uudenkaupungin muut liikelaitokset (mm. Uudenkaupungin Vesi) Novidaa lukuunottamatta omistavat kiinteistönsä.

Talousjohtaja Takala vahvisti asian kaupunginvaltuustossa, vaikka kaupunginjohtaja oli kolme minuuttia aiemmin kertonut aivan muuta. Syytä en tiedä. Tosin talousjohtajan kommentin jälkeen kj. korjasi tarkoittaneensa maavuokraa, eikä tilavuokraa, vaikka häirikköaaltonen kysyi nimenomaan Novidan tilavuokrista.

Se siitä verbaalisesta logiikasta.

Ehdotin, että jatkossa kun puhutaan vuokrista päätöselimissä, käytettäisiin etuliitteitä maa- tai tila-, ettei tule sekaannuksia, ainakaan tarkoituksella.

Ja hieman lisää XZ-hilseshampoota Huittiselle.

Huittinen kirjoittaa ”Kaikki (sanomani mukaan) murheet tässä kaupungissa johtuvat huonosta johtamisesta.”
Muuten hyvin, mutta ”kaikki” on hieman liikaa. Huittinen väittää tekstissä asioita, vaikka ei asioita sanomansa mukaan ymmärtänyt.

Uudenkaupungin viime vuoden tilinpäätös kertoo, miten palkkakustannukset ovat kasvaneet reilut viisi prosenttia (koko maan keskiarvo jää neljään) ja sen lisäksi ostopalvelut ovat pompsahtaneet reilusti.

Kun raha on meille valtuustossa usein aika absurdi käsite, kerroin puheenvuorossani varsin selkeän esimerkin, jonka ilmeisesti ymmärsivät kaikki muut, paitsi ammattitoimittaja Huittinen.

Ehkä voisin kirjoittaa seuraavaan myös tavuviivat, mutta olkoon. Tuskin ymmärtämättömyydestä Huittisellakaan on kyse.

Kerroin, että mikäli käytän oman taloni ylläpitoon ja huoltoon vaikka 100 tuntia viikossa ja yhtenä päivänä päätän helpottaa askareitani ostamalla kiinteistönhuoltopalvelua ulkopuoliselta firmalta 50 tuntia viikossa, niin luonnollisesti työmääräni vähenee ainakin sen 50 tuntia/vko.

Mutta kun tätä samaa esimerkkiä käyttää kaupunkimme tilinpäätöksen palkkakustannuksiin sekä ulkoisten palvelujen ostoihin, on seurauksena se, että aiemman 100 tunnin sijaan teen ostopalvelupäätösteni jälkeen itse reilusti yli 100 tuntia ylläpitotöitä sen lisäksi, että kiinteistönhuoltaja puuskuttaa pihallani 50 tuntia viikossa.

Ei tämän nyt niin käsittämätöntä pitäisi politiikkaa ammatikseen seuraavalle toimittajallekaan olla.

Ja mikäli äskeinen esimerkki ei kerro omasta taitamattomuudestani oman kiinteistöni huoltamisen johdossa, niin mistä sitten?

On tää hullua touhua... :D