Kahdeksasosa kuntalaisten mandaatilla toimimisesta on nyt istuttu valtuustossa. Luottamustoimityöskentely alkaa taas elokuussa kokoustelujen merkeissä. Nyt on aika hengähtää iltaisin ja viettää vaikkapa mitään aikaan saamatonta laatuaikaa tulevien veronmaksajien kanssa.

Viime viikon torstaina (25.6.2009) meidän ikioma Neues Deutschlandimme repäisi taas kunnolla kaupunginjohtajaamme koskevassa jutussa. Juttu on oiva osoitus lehden journalistisesta linjasta. Oikein sellainen "silisili-kun-on-rankkaa-kun poliitikot-ei-ymärrä-yhtään-mitään-asioista".

Meikäläinen entisenä toimittajana jäi ihmettelemään, miksi yleensä niin terhakka ja tarkka erikoistoimittaja Leena "Lauttakylä" Huittinen, ei kaivanut juttuunsa faktatietoja Uudenkaupungin viime vuosien kehityksen osalta... Siitä miten Uudenkaupungin talouden kehitys oli vain 70% valtakunnan keskitasosta. Esimerkiksi. Tosin asia voidaan kääntää myös niin, kuinka mitätöntä se olisi, ellei elinkeinopolitiikkaamme hoidettaisi niinkin "rautaisesti" kuin mitä kirjoitetaan ajoittain paikallisessa Neues Deutschlandissamme.

Torstaisessa jutussa kerrottiin vuolaasti, miten laman alkaessa alkoi puhelimet soida kaupungintalolla. Kun muu maa hiljeni, alkoi meillä mennä lujaa... Kaupunginjohtaja mainitsee, miten vilkkaimpana viikkona yritysyhteydenottoja tuli peräti 40. Ja samaa "rumbaa" on riittänyt näihin päiviin asti.

Tehdäänpä pieni laskutoimitus. Jos puolen vuoden aikana yritysyhteydenottoja eri yrityksiltä (kuten juttu antaa ymmärtää) olisi vaikka vain puolet tuosta huippuluvusta, niin kaupupunginjohtaja on keskustellut yli viidensadan yrityksen kanssa Uuteenkaupunkiin sijoittautumisesta.... Jösses.... Aikas paljon... Jos nimittäin on noin. Uskoo ken tahtoo. Minä odotan hallituksen pöydälle näitä tarjokkaita tulevaksi. Aika kehnolla prosentille noiden lukujen valossa niitä tulee. ellei Finndomoa oteta lukuun....

Jutun lopussa meitä luottamustoimihenkilöitä arvostellaan ja koitetaan saada ruotuun. No... sen pätkän jätän kirppuineen omaan arvoonsa... Kun emme ole virkamieslinjassa olemme tietämättömiä ja tiedon puutteessa eläviä. Ja kun emme purematta niele kaikkea mitä päätettäväksi esitetään, olemme suunsoittajia. Ollaan sitten vaan...

Kun rouva kunnallisneuvos jätti politiikan, on virkamiesjohto yhdessä juoksupoikansa, hallituksen pj:n kanssa valtaamassa "suuren johtajan, logiikan ja johdonmukaisuuden ajan" paikkaa, paikallista aviisia lainatakseni. Aviisia, joka on vuosia ollut peesaamassa pelkästään valtaapitäviä ja ottamassa omaa osaansa vallasta.

Kaikesta huolimatta, hikoillaan nyt rannalla ja syksymmällä kokoustiloissa...