Istuin illan hallituksen edustajana lautakunnan kokouksessa, joka oli kuluvan vuoden tärkein heidän osaltan. Käsittelyssä oli vuoden 2010 talousarvio ja päätös oli aivan muuta kuin päätösehdotus, missä oli karsittu kuluja ensi vuodelta 22 000 euroa. Lautakunta päätti Valkosen (ps) esityksestä Kiertokarin (kd) kannattamana äänin 7-2, ettei summaa säästetä, vaan budjetti rakennetaan tämän vuoden luvuilla.

Tosin vapaaehtoistyön, eli talkoiden osalta muun muassa urheilukentän ilta- ja viikonloppuvalvonnan osalta selvitetään mahdollisuuksia lisätä sitä. Nyt jo  kahtena iltana viikossa kaksi urheiluseuraa hoitaa valvonnan veloituksetta, eli tekee hienoa työtä pyyteettä.

Lautakunnan kokouksessa oli hienoa istua. Samassa tilassa kuin hallituskin, kokoontui porukka, joka koostui kuntalaisten syvistä riveistä ja välillä keskustelua käytiin vilkkaastikin ja aidosti huolta kaupunkimme tulevaisuudesta kantaen.

Samassa huoneessa hallituksen keskustelut ovat yhtä vilkkaita silloin kun keskustellaan vaikkapa kuntapäiville lähdöstä ja siitä mihin hotelliin mennään tai sitten muistellaan menneitä veronmaksajien rahoilla tehtyjen matkojen muodossa. Onpa itsellänikin sentään muistelohetkiin heittää aina yksi matkakertomus :)

Ymmärrän täysin lautakunan päätöksen. Mielestäni johtavat virkamiehet ja poliitikot saavat katsoa peiliin. Jos elinkeino-osasto ylittelee sadoilla tuhansilla budjettiaan, emmekä tee muuta kuin hymistelemme asialle, että kappas vaan ku meni överiksi, niin ei myöskään pidä tuomita lautakunnan jäseniä päätöksestä olla nipistämättä muutenkin minimaalisella budjetilla pyörivästä hallintokunnasta roposia, jotka oikeasti vaikuttavat jo operatiiviseen toimintaan hallintokunnan alla.

Oikeastaan lautakunnan jäsenet kykenivät huomattavasti syvempään keskusteluun kaupunkimme talouden kokonaistilasta kuin me hallituksen jäsenet omassa mööttessämme. Tämä on valitettavan totta, vaikka asian pitäisi olla toisinpäin. Ehkä lautakunnan jäseniä OIKEASTI kiinnostaa KUNTALAISINA enemmän kokonaisuudet kuin selkeä "jokaiselta saman verran pois" -ajattelu, joka hallituksessa on vallalla.

Saapa nähdä, miten sitten valtuustossa taas asialle käy, kun demarit kokoavat rivinsä ja laittavat väkensä ruotuun. Silloin ei huolena olekaan enää nuorisomme eikä liikuntapalvelut. Tietysti niissä puheissa kyllä. Mutta ei äänestyksissä.