Mielenkiintoinen tulee olemaan taatusti tämänsyksyinen budjettikäsittely kaupunginvaltuustossa. Investointeina kaupungin on tulevina vuosina käytettävä toista miljoonaa euroa katuvalojen uusimiseen. Syynä kun on tumman mörkön, EU:n, määräykset. Kuulemma.

On se samperin hienoa, että olemme päättäjinä huolissamme siitä, että katuvalomme ovat lakien ja säädösten mukaiset. Samanlaista intoa kun olisi vaikkapa lastensuojelun osalta lain kirjaimen täyttämiseen. Vaan kun kuulemma muutkin kunnat lakia tässä rikkovat, niin ei meidän siitä kannata olla huolissamme...

Tämänkaltaisen taloudellisen tilanteen aikana olisi kyllä syytä miettiä koko lamppuruljanssin mielekkyyttä ja hintaa suhteessa varoihimme. Antaa niiden komissaarien sitten tulla vaihtamaan lamput vaikka omilla kustannuksillaan. Hiukan meille suomalaisille sitä eteläeurooppalaisten omapäisyyttä eikä iänikuista pokkurointia. Kun enää ei ole Neuvostoliittoa, niin EU näemmä ajaa saman asian, että voimme kumarrella nöyristellen isoveljelle.

Maanantain kaupunginhallituksessa käsiteltiin Kerpatek Oy:n suunnitteleman mökkikylän kaavamuutosta. Vain demarit vastustivat. Ilmeisesti siitä syystä, kun uusikaupunkilaisten veroeuroja ei hankkeeseen ole palamassa ensimmäistäkään. Kumma logiikka veronmaksajien rahoista huolta kantavien airuella. Ilmeisesti hankkeeseen olisi tarvinnut tunkea verorahaa pilvin pimein, jotta demarit olisivat hankkeen hyväksyneet. Aiemmin ainakin sellaiset hankkeet ovat olleet kovastikin niin kutsutun työväenliikkeen edustajien myötätuulessa.