Hiphei ja kesä tulee. Ja tuli muuten postissa, ei kun siis taksin tuomana, niin kuin joka kerta, hallituksen maanantainen esityslista.

Lisäksi kuoressa oli mukana hallituksen jäsenille ote "Kunnat.net" -sivustolta lakiasioita käsittelevä pariliuskainen aiheena "Vastuu päätöksestä ja eriävä mielipide". Kiitos postista, eikun taksista paremminkin -sillä nimellähän taksilla tuotua kuorta ilmeisesti voi tituleerata- kuoren taksittajalle.

Meikäläinen luki mielenkiinnolla liuskat läpi, olenhan ilmeisesti istuvan hallituksen piikkipaikalla eriävien mielipiteiden jättämisessä. Hyvä kun jossain on ensimäinen, meikäläinenkin.

Ohessa lainaus saamastani "taksista":

"Eriävä mielipide on ilmoitettava heti sen jälkeen, kun päätös on tehty. Myöhemmin ilmoittaminen, esimerkiksi kokouksen jälkeen tai seuraavaan asiaan siirtymisen jälkeen, ei enää ole mahdollista."

Ja miksikö lainaus? Ihan vain taas kerran osoituksena siitä, miten hurskas luuloni puheenjohtajien ja politiikan körmyjen "ammattitaidoista" osoittautui vääräksi.

No... sitä tikulla silmään (tässä tapauksessa "nuijalla") joka menneitä muistelee, mutta muutamia viikkoja sitten, kun poistuin hetkeksi hallituksen kokouksesta, en saanut eriävää mielipidettäni kirjattua asiakokonaisuuteen (joka muuten käsitteli sivistyspalvelukeskuksen 2% säästövelvoitetta), sillä perusteella kun puheenjohtaja kolautti nuijallaan pöytään päätöksen merkiksi palautaa säästövelvoitteet takaisin koulutuslautakunnalle.

Perusteena silloiselle kiellolle oli, että asia nuijittiin jo. Jospa nyt jatkossa puheenjohtajat ottaisivat niin lautakunnissa kuin hallituksessakin huomioon sen seikan, että eriävä mielipide ilmoitetaan "heti sen jälkeen, kun päätös on tehty. Eli suomeksi sanottuna sen jälkeen kun nuija on kopautettu pöytään.

Vaan eipä kukaan ole seppä syntyessään. Minäkään.