"...Toimittajakuntamme ei pyri ymmärtämään ja analysoimaan todellisuutta vaan luomaan sitä ja määrittelemään, mistä asioista saa puhua ja millä tavalla."

(Jussi Halla-Aho esipuheessaan kirjassa "Kirjoituksia uppoavasta lännestä")

Terveisiä Naantalista ja sieltä kaupunginvaltuuston kaksipäiväisestä seminaarista. Toivon ettei veronmaksajiemme rahoja käytetty pelkästään irtautumiseen arjesta, vaan jatkaisimme siitä mihin jäimme. Myös täällä Uudessakaupungissa. Kiitos kaikille niille jotka antoivat arvokasta ajattelemisen aihetta yhteisen kaupunkimme tulevaisuudenkuvan luomisprosessissa ja tämän kuvan "sanoista lihaksi" muuttamisessa. Teitäkin oli. Uudistusmielisiä uusikaupunkilaisia. Yli puoluerajojen.

Otin tähän alkuun mieltä lämmittävän lainauksen. Kirjoittajan lause on suunnattu valtakunnan valtamedialle, mutta otin erivapauden lainata samaa lausetta myös tänne pienempiin ympyröihin.

Kun paikallinenkin lehdistö valjastaa asioita omiin tarkoitusperiinsä, ei voida puhua kuin juuri tuosta lauseesta. Ja kun valtaapitävien todellinen eliitti johtotasoa myöden on valjastettu asianajajiksi, niin väkisinkin todellisuus vääristyy.

Toisaalta voidaan puhua myös kahden kaupasta. Kun lehdistön edustajat saavat edusmiehikseen poliittista johtoa, niin tämä toimii myös käänteisestikin.

Myös Uudessakaupungissa.

Loppuun lainaus samasta johdantotekstistä:

"Tämä kirja on yhtäältä historiallinen taltiointi ilmiöstä nimeltä Scripta ja historian murroskohdasta, jossa internet ja itsenäiset bloginpitäjät nousevat haastamaan yksiäänistä ja yksiarvoista mediaa."

Syy miksi itse luen parhaillaan kyseistä kirjaa hyvinkin tarkkaan, ei johdu ylettömästä kiinnostuksestani maahanmuuttopolitiikkaan. Syy lukemiseen löytyy taustoistani, jotka ovat toimittajan työssä.

Silloin näin, miten todellisuuden kasvot ovat hyvinkin erilaiset, mitä tiedotusvälineistä "totuutena" luemme.