Laukku on pakattu. Huomisaamuna Naantaliin, valtuustoseminaariin. Olisi tuon kaksipäiväisen voinut porukalla viettää Uudessakaupungissakin. Olen sitä mieltä. Allekirjoitin aloitteenkin aiheesta. Niin kuin moni muu. Tosin en edes tiedä moneskohan aloite aiheesta se vuosien varrella oli.

Kuulemma porukka pysyy paremmin kasassa kun ollaan vieraalla paikkakunnalla. No silloin on väärä porukka kasassa jos tällä tavoin pitää toimia.

Muistan edellisen valtuustoseminaarin, jossa olin mukana vuonna 1997. Paljon puhetta, mutta käytäntö oli sitten toinen.

Toivottavasti tämä ei ole samanlainen keikka.

Vaan onpa ehkä jotain hyvääkin reissussa. Josko löytyisi yli puoluerajojen asioissa samoin ajattelevia. Tai huomaisi itse ajattelevansa samoin kun joku toinen. Niinkin se käy. Kun en ole kaikkitietävä niin tuokin seikka on otettava huomioon.

Yhteistyöllä, periaatteita myymättä. Silti yksin mölisemättä.

Paikallisessa aviisissa käsiteltiin tuulimyllyjen rakentamista Kirstan ja Iso-Haiduksen saareen ja hallituksen esitystä valtuustolle hyväksyä saarten vuokraaminen voimayhtiöille. Kannatan tässä vaiheessa ajatusta. Tosin prempi vaihtoehto tuulimyllyille olisi Yaran pengertien varsi. Pelkästään. Kun noita myllyjä on siinä lähellä jo ennestään.

Tosin onhan Kuuanvuorikin.

Mikäli suurin osa kuntalaisista on tuulimyllyjä vastaan, eikä vain äänekäs tekstaripalstavähemmistö, niin varovaisen "kyllä" -kantani pystyn tarkistamaan, vaikka mökkiä ei itsellä saaristossa olekaan.

Vaan olisihan ne hienon näköiset Haiduksen saaressa illan pimeydessä. Ne tuulimyllyt. Yaran valojen valaisemina. Tehtaan humina korvissa soiden voisi yövalaistuja tiirailla.

Kas kun kukaan ei ole huolissaan yhtä tomerasti saaristomme tilasta Yaran väylähankkeen suhteen. Ruoppausmassat tultaneen ajamaan Lanholmin syvänteeseen. Ja juuri kun saaristossa sukellellessa on voinut ilokseen todeta lähivesistön tilan hieman parantuneen. Leväkatkarapuja, kampeloita, tervettä rakkolevää... Ne ovat palanneet.

Ainiin, mikä poissa silmistä, on poissa mielestä. Eli Naantaliin.