Saan olla tyytyväinen, etten valinnut koskaan harrastuksekseni nyrkkeilyä. Taatusti olisi tullut aina turpiin.

Kaupunginvaltuustossa tuli tänään turpiin, vaikka laji ei nyrkkeily olekaan. Äänin 40-3 valtuusto päätti taata Kiinteistö Oy Uudenkaupungin Energiapuiston 3,2 miljoonan lainan. Se on demokratiaa, niin kuin yksi demarivaltuutettu käytävällä kokouksen jälkeen totesi.

Itseasiassa kokous meni juuri niin kuin olin uumoillutkin. Tosin ei siinä selvänäkijää olisi tarvinnutkaan. Puheenvuoromme keskeytettiin ennakko-odotusteni mukaan. Valtuuston puheenjohtaja antaa kyllä meidän valtuutettujen puhua liirumlaarumeita asioiden vierestä niin paljon kuin sylki juttua suuhun tuo, mutta Valkosen pitämä valmisteltu puheenvuoromme keskeytettiin siitä syystä, ettei se liittynyt asiaan lainkaan.

Oudoksuttaa hieman, ettei niinkin radikaalin esityksen, kuin takauksen myöntämättömyyden perusteluja saa muille valtuutetuille kertoa. Demaripuheenjohtaja olisi sallinut esityksen tekemisen ilman perusteluja. Se on mielestäni kaikkein oudoin tapa toteuttaa demokratiaa.

Mutta mutta... Oheinen puheenvuoro on tämän linkin takana. Siis puheenvuoron joka itseasiassa evättiin jo hallituksen viime kokouksessa saman puheenjohtajan ilmoittamana.

Eli sen vuoksi puheenvuoron keskeyttäminen ei yllättänyt minua henkilökohtaisesti lainkaan. Varmisti vain entisestään käsityksiäni uusikaupunkilaisesta tavasta tehdä päätöksiä.

Kiitos valtuuston puheenjohtaja siitä.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Loppujen lopuksi  kyse on palapelista, jonka osat loksahtelevat pikkuhiljaa paikoilleen. Lähes itsestään.